Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΕ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



Ο προγραμματισμός της αντιπεριφέρειας Τουρισμού και Πολιτισμού για το επόμενο διάστημα. Στα κινεζικά το τουριστικό portal της Περιφέρειας.

Στις αγορές της Κίνας και του Ισραήλ θέλει να επενδύσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την προσέλκυση τουριστών, ακολουθώντας και την κεντρική πολιτική του υπουργείου Τουρισμού, αλλά και επενδύοντας στις δυο μεγάλες τουριστικές αγορές για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την περιοχή.

Όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Αλέξανδρος Θάνος, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι Κινέζοι ενδιαφέρονται πολύ για τον πολιτιστικό τουρισμό, αφού στην περιοχή μας έχουμε πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, μνημεία, αξιοθέατα κτλ.

Η Περιφέρεια θα μεταφράσει γι' αυτό το σκοπό το τουριστικό της portal «Very Macedonia» στα κινεζικά, για να μπορούν οι Κινέζοι να βρίσκουν εύκολα τις πληροφορίες που θέλουν στις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης από το σπίτι τους.

Η πλήρης λειτουργία του τουριστικού portal της Περιφέρειας στην κινεζική γλώσσα θα είναι έτοιμη για την επόμενη τουριστική σεζόν. Ο κ. Θάνος επισήμανε μάλιστα ότι η Περιφέρεια ποντάρει πολύ στην αγορά της Κίνας, καθώς η επισκεψιμότητα των Κινέζων στη χώρα μας έχει αυξηθεί σημαντικά ειδικά την τελευταία τριετία. Χαρακτηριστικό των Κινέζων είναι ότι οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται για τον κλασικό τουρισμό (ήλιος – θάλασσα), αλλά για τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου που επισκέπτονται.

Σύμφωνα με τον κ. Θάνο το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνεργασία με το γνωστό διεθνώς site τουριστικών υπηρεσιών «Trip Advisor», που προτιμάται από όσους οργανώνουν μόνοι τις διακοπές τους αναζητώντας από ολοκληρωμένα πακέτα, μέχρι απλές υπηρεσίες.

Αντίστοιχο βάρος δίνεται και στην αγορά του Ισραήλ, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, όμως υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Οι αεροπορικές πτήσεις και η σύνδεση του αεροδρομίου «Μακεδονία» με τη συγκεκριμένη χώρα. Για την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Ισραήλ, ο κ. Θάνος έχει ήδη κάνει τις πρώτες συναντήσεις με το αεροδρόμιο και υπολογίζεται ότι από την επόμενη σεζόν θα υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις και στο συγκεκριμένο ζήτημα. Άλλωστε, ανάλογο αίτημα υπάρχει κι από το Ισραήλ.

Στην τουριστική πολιτική της Περιφέρειας πάντως παραμένει ισχυρή η προσπάθεια να επενδύσει στις παραδοσιακές αγορές των βαλκανικών χωρών, της Ρωσίας και της Πολωνίας, καθώς σε Πιερία και Χαλκιδική κάτοικοι αυτών των χωρών είναι η πλειοψηφία των επισκεπτών. Ο κ. Θάνος προανήγγειλε τη δημιουργία τουριστικού οδηγού για Πολωνούς, τονίζοντας ότι το 35% των τουριστών από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες έρχονται στην Κεντρική Μακεδονία οδικώς.

Παράλληλα, πολλαπλασιάζονται φέτος τα fam trips (ταξίδια εξοικείωσης, που οργανώνει η Περιφέρεια φιλοξενώντας εξειδικευμένους δημοσιογράφους και διαμορφωτές κοινής γνώμης σε συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές, ώστε να προβληθεί σε διάφορες χώρες). Ήδη έγινε ένα στην Πιερία, με προσκεκλημένους από Πολωνία, Γερμανία, Σερβία και Ισραήλ, οι οποίοι γνώρισαν τον Όλυμπο, οινοποιεία της περιοχής, το Δίον, τις παραλίες του νομού, τον Πλαταμώνα, τις μυδοκαλλιέργειες, τις αλυκές κ.ά.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Θάνος άλλα τρία fam trips οργανώνονται από το Σεπτέμβριο στην Πέλλα, την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, ενώ η Περιφέρεια θα συνεχίσει τον προγραμματισμό συμμετοχών της στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, με επόμενο σταθμό το Ντίσελντορφ.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/me-to-mati-se-kina-ke-israil-o-tourismos-stin-kentriki-makedonia 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Travel with us in GREECE