Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Απίστευτο! Κάνουν ορειβασία χωρίς πόδια

Το ότι δεν έχουν τα πόδια τους, δεν τους εμπόδισε να επιχειρήσουν να ανέβουν στο βουνό Λάος στην Κίνα.



 
Το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής καταγράφεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο εγχείρημα δυο ανθρώπων που δεν έχουν τα κάτω άκρα τους, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να επιχειρήσουν να ανέβουν σε ένα βουνό με υψόμετρο 1250 μέτρα.

Ο ένας εκ των πρωταγωνιστών είναι ο 33χρονος Τσεν Ζου, ο οποίος έχασε τα πόδια του σε ηλικία 13 ετών κι έκτοτε έχει επισκεφθεί πάνω από 700 πόλεις στην Κίνα, ενώ έχει ανέβει σε πάνω από 100 βουνά.

Ο δεύτερος είναι ένα 11χρονο παιδί, ο Γκάο, ο οποίος έχασε τα πόδια του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 2012 έξω από το σχολείο του. Ο πατέρας του, του έφτιαξε αυτοσχέδια ξύλινα πόδια και με αυτά συνέχισε να πηγαίνει σχολείο.

Ο Τσεν Ζου που είναι παντρεμένος κι έχει και ένα παιδί, μόλις έμαθε την περιπέτεια του Γκάο, ήρθε σε επαφή μαζί του και του πρότεινε να ανέβουν το όρος Λάος.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν, χρησιμοποιώντας ξύλινα κουτιά. Ο Γκάο που επιχείρησε την αναρρίχηση για πρώτη φορά, τα πήγε πολύ καλά φτάνοντας σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων.


Κίνα - βουνό - ορειβάτες - ανάβαση - ακρωτηριασμένοι - πόδιαΚίνα - βουνό - ορειβάτες - ανάβαση - ακρωτηριασμένοι - πόδια

Πηγή:  http://www.antenna.gr/news/World/article/453091/apisteyto-kanoyn-oreibasia-xoris-podia-foto-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Travel with us in GREECE