Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Για Κίνα πετά ο δήμαρχος Ζακύνθου - Διμερείς επαφές με άξονα τουρισμό και εμπόριο.

 kina

Κάθε προσδοκία έχει ξεπεράσει φέτος η έλευση κινέζων τουριστών όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και το νησί μας. Και μπορεί τα πρώτα επίσημα στοιχεία να αναμένονται στο αμέσως προσεχές διάστημα, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αύξηση στη Ζάκυνθο σε σχέση με πέρυσι ανέρχεται στο 300%.

Για αυτό ένα καινούργιο κεφάλαιο στις σχέσεις του νησιού μας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έρχεται να προσθέσει το ταξίδι τριμελούς αντιπροσωπείας του δήμου του νησιού μας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παυλο Κολοκοτσα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρα (με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του ΕΟΑΕΝ) και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Αντώνη Νικολουδάκη. Ο λόγος της επίσκεψής τους έχει να κάνει με τη συμμετοχή της Ζακύνθου σε Συνέδριο που αφορά στον τουρισμό και Έκθεση Τοπικών Προϊόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η μετακίνησή τους με ποσό 1350€ έκαστος συν 1000€ για αναμνηστικά δώρα.

Το προφίλ
 
Η νέα αγορά που ανοίγεται από την Κίνα δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα νέο είδος επισκέπτη που δεν θυμίζει σχεδόν σε τίποτα τον Ευρωπαίο τουρίστα. Ο Κινέζος ερχόμενος στην Ελλάδα κάνει ένα πολύ μεγάλο πολιτισμικό άλμα. Δεν αναζητά διακοπές αναψυχής σε εξωτικές παραλίες -τις έχει άλλωστε πολύ κοντά του, στον Ειρηνικό. Επισκεπτόμενος τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, θέλει να γνωρίσει την αρχιτεκτονική, τη γαστρονομία, τα αξιοθέατα, την ιστορία, τη θρησκεία και γενικά τον πολιτισμό της. Ετσι, ο μέσος όρος παραμονής του σε μια πόλη ή σε ένα νησί είναι 3 μέχρι 4 ημέρες, αφού “πετάγεται” διαρκώς από πόλη σε πόλη ή από νησί σε νησί -τα λεγόμενα “island hopping” και “city hopping”. Είναι κατά βάση εύποροι, ταξιδεύουν μεμονωμένα και όχι με πακέτα all-inclusive, επομένως αφήνουν χρήματα σε ενοικιάζεις βιλλών και διαμερισμάτων, σε ενοικιάσεις οχημάτων, σε εστιατόρια, σε καταστήματα.

“Έρωτας” για τη Ζάκυνθο
 
Ο “έρωτας” των Κινέζων με τη Ζάκυνθο είναι μακρόχρονος και δυνατός! Παρόλο που η χώρα τους, όπως και ολόκληρη η Απω Ανατολή, μπορεί να καμαρώνει για μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία του πλανήτη, η Ζάκυνθος δεν σταματά να τους μαγεύει και να τους σαγηνεύει. Έχουν βρει στη Ζάκυνθο έναν επίγειο παράδεισο χρωμάτων, συγκλονιστικών τοπίων και του ακαταμάχητου συνδυασμού ήλιου και θάλασσας.

Δεν είναι τυχαίο πως, για παράδειγμα, η Νότιος Κορέα, επέλεξε το Ναυάγιο αλλά και άλλες πανέμορφες ακτές και παραλίες της Ζακύνθου, για τα γυρίσματα μιας από τις πιο ακριβές τηλεοπτικές σειρές, με τίτλο “Οι απόγονοι του Ήλιου”, προβάλλοντας το νησί σε το οποίο έχουν δει πάνω από 1.500.000.000 τηλεθεατές της Ανατολικής Ασίας.

Πηγή:  http://imerazante.gr/2016/09/12/130078

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Travel with us in GREECE