Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

新的道路 | Σε νέες ράγες τουρισμός και προϊόντα

 

 kolokotsas_koyntoyra

Ο “έρωτας” των Κινέζων με τη Ζάκυνθο είναι μακρόχρονος και δυνατός! Παρόλο που η χώρα τους, όπως και ολόκληρη η Απω Ανατολή, μπορεί να καμαρώνει για μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία του πλανήτη, η Ζάκυνθος δεν σταματά να τους μαγεύει και να τους σαγηνεύει. Το πλήθος των τουριστών, όχι μόνο από την Κίνα αλλά και από χώρες όπως η Νότιος Κορέα, η Ιαπωνία και άλλες, έχουν βρει στη Ζάκυνθο έναν επίγειο παράδεισο χρωμάτων, συγκλονιστικών τοπίων και του ακαταμάχητου συνδυασμού ήλιου και θάλασσας. Δεν είναι τυχαίο πως, η Ν. Κορέα, επέλεξε το Ναυάγιο, για τα γυρίσματα μιας από τις πιο ακριβές τηλεοπτικές σειρές, με τίτλο “Οι απόγονοι του Ήλιου”, προβάλλοντας το νησί σε πάνω από 1.500.000.000 τηλεθεατές της Ανατολικής Ασίας. Και μπορεί τα πρώτα επίσημα στοιχεία να αναμένονται στο αμέσως προσεχές διάστημα, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αύξηση στη Ζάκυνθο σε σχέση με πέρυσι ανέρχεται στο 300%. Το γεγονός αυτό από μόνο του δίνει σαφή εικόνα τόσο στον ακριβή αριθμό αλλά και του δρομολογίου που ακολούθησαν προκειμένου να μας επισκεφτούν. Όλα αυτά δικαιολογούν από μόνα τους λόγους για τους οποίους το νησί μας θα εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού στην Κίνα βάζοντας σε νέες ράγες εκτός από τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τα προϊόντα μας.

Στο Υπουργείο Τουρισμού
 
Η δυναμική τουριστική προβολή της Ζακύνθου στο εξωτερικό το 2017, αποτέλεσε το επίκεντρο της συνάντησης που είχαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις επαφές του με τους πρέσβεις της Ν. Κορέας και της Κίνας, εν όψει της συμμετοχής της Ζακύνθου στο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού 2016 International Islands Tourism Conference στην Κίνα, 21-23 Σεπτεμβρίου. Συζητήθηκαν, επίσης, δράσεις περαιτέρω προώθησης του τουριστικού προϊόντος και τα έργα ανάπτυξης των τουριστικών υποδομών του νησιού. Ειδικότερα διάλογος αναπτύχθηκε για τα σχέδια ενίσχυσης της διεθνούς αναγνωρισιμότητας του “Ναυαγίου” καθώς και οι προσπάθειες για ανάπτυξη μορφών τουρισμού, με έμφαση στον θρησκευτικό, τον καταδυτικό, τον περιπατητικό και τον ιαματικό. Επίσης ενημέρωσε για το σχεδιασμό έργων στο κομμάτι του θαλάσσιου τουρισμού, που περιλαμβάνουν τη βελτίωση των υποδομών της μαρίνας και της προβλήτας υποδοχής κρουαζιερόπλοιων. Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργου Τζιάλλα, του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου, Αντώνη Νικολουδάκη και του Συμβούλου Τουρισμού, Καθηγητή Δημήτρη Κούτουλα.


kolokotsas_kina

Παρείχε στήριξη…
 
Η κ. Κουντουρά εξέφρασε τη στήριξή του Υπουργείου στις προωθητικές δράσεις για τη Ζάκυνθο στο εξωτερικό και στην έμφαση στις αγορές της Ν. Κορέας και την Κίνας, στις οποίες το Υπουργείο έχει πραγματοποιήσει στρατηγικό άνοιγμα από το 2015 με θετικά αποτελέσματα. Προέτρεψε επίσης στην στενή συνεργασία των φορέων του νησιού και της Περιφέρειας με το Υπουργείο στην υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, και την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων.

Ειδικότερα, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μαρίνα και τον προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων, ενώ υποσχέθηκε ότι θα συνεργαστεί και με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς και με τα λοιπά αρμόδια Υπουργεία για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, αλλά και για την προώθηση του μάστερ πλαν των λιμενικών εγκαταστάσεων. Ήδη, έδωσε εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες της για να υπάρχει στενή συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ούτως ώστε να προχωρούν τάχιστα τα θέματα του νησιού.

Στις Πρεσβείες…
 
Ενόψει, λοιπόν, της συμμετοχής του Δήμου στο παγκόσμιο συνέδριο τουρισμού που θα γίνει στην πόλη Zhoushan της Κίνας από 21 έως και 23 Σεπτεμβρίου, προηγήθηκε συνάντηση της Ζακυνθινής αποστολής με επικεφαλής τον Δήμαρχο με τους Πρέσβεις της Κίνας και της Ν. Κορέας. Στόχος η καλύτερη οργάνωση της όλης προσπάθειας προβολής της Ζακύνθου και ανάπτυξης των διμερών.

Πιο συγκεκριμένα, με τον Πρέσβη της Κορέας συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν σχέση με την επικείμενη αδελφοποίηση με την πόλη Taebaek-si, ενώ δόθηκε συνέχεια στις επαφές που έγιναν στη Ζάκυνθο. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αρίστη ποιότητα των αγροτικών μας προϊόντων, ενώ διαπιστώθηκε η μεγάλη αγάπη των Κορεατών για το νησί μας και η επιθυμία για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, των αγροτικών προϊόντων.

Ακολούθως, έγινε συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τη δυνατότητα επενδύσεων σε ζητήματα υποδομών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Έγινε διεξοδική αναφορά στις υποδομές της Ζακύνθου και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με ιδιαίτερη βαρύτητα στον ιαματικό τουρισμό.

Το καινούργιο
 
Η νέα αγορά που ανοίγεται από την Απω Ανατολή δίνει την ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό να γνωρίσουν ένα νέο είδος επισκέπτη που δεν θυμίζει σχεδόν σε τίποτα τον Ευρωπαίο τουρίστα. Ο Ασιάτης επισκέπτης, ερχόμενος κάνει ένα πολύ μεγάλο πολιτισμικό άλμα. Είναι κατά βάση εύποροι, ταξιδεύουν μεμονωμένα και όχι με πακέτα all-inclusive, επομένως αφήνουν χρήματα σε ενοικιάζεις βιλλών και διαμερισμάτων, οχημάτων, σε εστιατόρια, σε καταστήματα. Δεν αναζητά διακοπές αναψυχής σε εξωτικές παραλίες -τις έχει άλλωστε πολύ κοντά του, στον Ειρηνικό. Επισκεπτόμενος τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, θέλει να γνωρίσει την αρχιτεκτονική, τη γαστρονομία, τα αξιοθέατα, την ιστορία, τη θρησκεία και γενικά τον πολιτισμό της. Ετσι, ο μέσος όρος παραμονής του σε μια πόλη ή σε ένα νησί είναι 3 μέχρι 4 ημέρες, αφού “πετάγεται” διαρκώς από πόλη σε πόλη ή από νησί σε νησί -τα λεγόμενα “island hopping” και “city hopping”.


kollokotsas_koreatis

Η Κτηματαγορά
 
Μπορεί το κινεζικό ενδιαφέρον να έχει μείνει ακόμη στα χαρτιά και οι αγοραπωλησίες ακινήτων να μετριούνται στα δάχτυλα, ωστόσο, κτηματομεσίτες εκτιμούν ότι τα επόμενα χρόνια το Ιόνιο θα γίνει από τους βασικότερους στόχους των επενδυτών της Κίνας.

Τα προϊόντα μας
 
Η ζήτηση για το ζακυνθινό κρασί και λάδι είναι μεγάλη κυρίως στην Κίνα, αφού υπάρχει μια δυναμική αλλά απαιτεί οργάνωση και συντονισμό. Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν δυσκολίες, εντούτοις οι παραγωγοί έχουν κάνει άλματα. Και μάλιστα, ολοένα και περισσότερο τα προϊόντα μας ταξιδεύουν στην Κίνα.

Και ο Δωδώνης
 
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος αναδεικνύεται σε κορυφαίο πρεσβευτή της Ελλάδος στο εξωτερικό, καθώς ηγείται του τομέα Θρησκευτικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διαθέτει την προσωπικότητα, τον τρόπο επικοινωνίας, τις γνωριμίες παντού. Παράδειγμα είναι ότι πήγε δύο φορές στην Κίνα, εκεί δεν θα μπορούσε να μιλήσει για Χριστιανισμό, μίλησε όμως για Πολιτισμό.

Πηγή:  http://imerazante.gr/2016/09/15/130341

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Travel with us in GREECE