Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Θεματικός τουρισμός, υποδομές και άνοιγμα στην Ασιατική Αγορά στην συνάντηση του Δημάρχου

 

Το σημαντικό «άνοιγμα» που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Ζακύνθου στην ασιατική τουριστική αγορά, η ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού όπως η διοργανώσεις με extreme sports στο Ναυάγιο και ο ιαματικός τουρισμός σε Ξύγκια και Κερί, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά χθες το μεσημέρι.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αντώνης Νικολουδάκης αλλά και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Κούτουλας, ο οποίος όπως είναι γνωστό, έχει αναλάβει την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την προβολή του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας.

Δεδομένου ότι οι συναντήσεις της ζακυνθινής αντιπροσωπείας στην Αθήνα, περιελάμβαναν και επαφές με τους Πρέσβεις της Κορέας αλλά και της Δημοκρατίας της Κίνας, οι συζητήσεις τόσο με την κ. Κουντουρά όσο και τον νέο Γ.Γ του Υπουργείου κ. Τζιάλα αφορούσαν το επικείμενο ταξίδι των εκπροσώπων του Δήμου στην Κίνα, προκειμένου να παρευρεθούν σε Διεθνές Συνέδριο για τον τουρισμό.

Σημειώνεται πως και το Υπουργείο Τουρισμού προετοιμάζει ένα σημαντικό πρόγραμμα προβολής στην ασιατική αγορά, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην αγορά της Κορέας ενώ αναλυτική ενημέρωση έγινε από την Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα στο Project που αυτό το διάστημα επεξεργάζεται το Υπουργείο και αφορά την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή, έγινε συζήτηση για δυσκολίες που έχουν προκύψει προκειμένου να αδειοδοτηθούν δραστηριότητες όπως τα δρώμενα με extreme sports στο νησί μας και ειδικά στο Ναυάγιο αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται για την αξιοποίηση ιαματικών πηγών όπως αυτές που βρίσκονται στα Ξύγκια.

Από την πλευρά τους μάλιστα οι εκπρόσωποι του Υπουργείου, τόνισαν τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να λειτουργεί το ίδιο το Υπουργείο σαν ¨κινητήριος μοχλός» που θα συντονίζει άλλες υπηρεσίες όπως αυτές της Γ,Γ Αθλητισμού, του Υπουργείου Οικονομικών κτλ.

Ο Δήμαρχος ανέφερε στον –Ε- πως η κ. Κουντουρά έδειξε μεγάλη διάθεση συνεργασίας και ήδη ανοίγει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Τέλος, από την συζήτηση δεν μπορούσε να λείψει η αναφορά σε σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζει η Ζάκυνθος στον τομέα των υποδομών, όπως είναι η μαρίνα για την πρόσδεση σκαφών αλλά και η προβλήτα κρουαζιεροπλοίων.

Επαφές με τις Πρεσβείες της Κίνας και της Κορέας

Με αφορμή το επικείμενο ταξίδι της ζακυνθινής αντιπροσωπείας στην Κίνα, ο Δήμαρχος και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού είχαν συνάντηση τόσο με τον Πρέσβη της Κίνας χθες το μεσημέρι αλλά και με της Κορέας το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.

Στις συναντήσεις αυτές έγινε μια αποτίμηση της φετινής τουριστικής σεζόν για το νησί μας, που χαρακτηρίστηκε από μεγάλο αριθμό επισκεπτών από τις συγκεκριμένες χώρες, παρά το γεγονός ότι στοιχείο αυτό δεν έχει καταγραφεί με πληρότητα κατά τις αφίξεις των ασιατών τουριστών στις εσωτερικές πτήσεις από την Αθήνα.

Πέρα από τις τουριστικές σχέσεις, που θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα με συγκεκριμένες δράσεις προβολής (φιλοξενία δημοσιογράφων, τουρ οπερέιτορς κτλ) έγινε συζήτηση και για την προοπτική ανάπτυξης εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

Πηγή:  http://ermisnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Travel with us in GREECE