Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

H Thomas Cook στρέφεται στην Κίνα

 H Thomas Cook στρέφεται στην Κίνα - Κεντρική Εικόνα/Video

Η Thomas Cook, ο δεύτερος μεγαλύτερος ευρωπαϊκός tour operator, προχώρησε στη δημιουργία μια πολυτελούς ταξιδιωτικής εταιρείας σε συνεργασία με την κινεζική Fosun International σε μια προσπάθεια να πάρουν ένα κομμάτι από την τουριστική πίτα των πλούσιων κινέζων.

Η ταξιδιωτική υπηρεσία θα πουλάει πακέτα διακοπών στο πλουσιότερο 20% του κινεζικού πληθυσμού, το οποίο στοχεύει να μεταφέρει προς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Η Thomas Cook στοχεύει η Κίνα να αποτελέσει μεγάλο κομμάτι των εργασιών της στο άμεσο μέλλον σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Peter Fankhauser σε συνέντευξη του στο Bloomberg.

Οι δύο εταιρείες στοιχηματίζουν ότι ο εξερχόμενος τουρισμός της Κίνας –ο μεγαλύτερος του κόσμου- μπορεί να οδηγήσει στην ανάκαμψη του τουριστικού ρεύματος στην Ευρώπη, που έχει πληγεί λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων και της ψήφου για το Brexit.

H Fosun, κομμάτι μια κοινοπραξίας με βάση τη Σαγκάη που υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο Guo Guangchang δήλωσε ότι αναμένει πως ο αριθμός των κινέζων τουριστών που ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους θα αυξάνεται με ρυθμούς 20% ετησίως.

Η Fosun, η οποία κατέχει το 8,2% της Thomas Cook, θα χρησιμοποιήσει τους πόρους της για να βοηθήσει τον tour operator στην λειτουργία του, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Liang Xinjun κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Η οικονομική δύναμη της κινεζικής εταιρείας θα βοηθήσει την Thomas Cook να χρηματοδοτήσει το εγχείρημα καθώς η ίδια αντιμετωπίζει οικονομικές στενότητες. Τον Ιούλιο η Thomas Cook αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της φέτος λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη που οδήγησαν σε ανακοπή του τουριστικού ρεύματος.

Η κοινοπραξία στοχεύει να προσελκύσει «εύπορους, περιπετειώδεις και ποιοτικούς» κινέζους τουρίστες που αναζητούν «μοναδικές εμπειρίες» αποτελεί μέρος μιας συνεργασίας που ξεκίνησε πέρσι όταν η Fosun αγόρασε μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της Thomas Cook. Τότε οι δύο εταιρείες είχαν ανακοινώσει πως θα υπάρξει στενότερη συνεργασία και μεταξύ του αγγλικού tour operator και του Club Mediterranee που ανήκει στη Fosun. Οι εταιρείες προχώρησαν και στη σύσταση ενός fund που θα επέτρεπε στη Thomas Cook να αγοράσει μέχρι και 50 ξενοδοχεία.

Παρότι το ξενοδοχειακό fund έχει μείνει εκτός προγράμματος και δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε κάποια επένδυση λόγω των αυξανόμενων τιμών στην Ισπανία και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν χώρες όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία, παραμένει ενεργό και θα στοχεύσει στην αγορά ξενοδοχείων που θα καλύπτουν τις ανάγκες κινέζων τουριστών, δήλωσε ο Fankhauser.

Πηγή:  http://www.insider.gr/eidiseis/bloomberg/21875/h-thomas-cook-strefetai-stin-kina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Travel with us in GREECE